Currently browsing author

Heikki Jalakas

Med maten som livsstil

Svensken har blivit mer intresserad av mat och vi lägger mer pengar än någonsin på restaurangnotor. Men det finns de som tar …

Flaskans väg

Bryggeri, lastbil, Systembolag. Plastkasse, fest, återvinningsstation. Beska har följt en ölflaskas resa. Text och Foto: Fredrik Palmqvist – Nu är vi på …

Varför fiskar Agne?

Sportfisket växer i Sverige. Fler fångar fisk, men aldrig har svenskarna kastat tillbaka lika mycket av fångsten som nu. Agne Sjöberg fiskar …

Den medvetna snabbmaten

Text och foto: Kattis Sundén Närodlat, ekologiskt och naturligt – snabbmaten står inför en förändring. Att få maten snabbt är inte längre …

Det långsamma brödet

För ett par år sedan bubblade surdegsbrödet upp som en hipp trend. Idag önskar var fjärde svensk att det fanns mer surdegsbröd …

Eko ger eko

  Det säljs mycket mindre ekologiskt kött i Sverige än så att säga vanligt kött. Men samtidigt ökade försäljningen av ekokött med …

Det stora matsvinnet

[jwplayer mediaid=”257″] För många är maten en av de största utgifterna varje månad. Då kan det tyckas förvånande att mycket av all …

Det sista monopolet

När Sverige gick med i EU 1995 började en liberaliseringsprocess av den svenska alkoholpolitiken. Monopol försvann och Systembolaget öppnade på lördagar igen. …